اجرای مدیریت جامع در حوزه پسماند روستایی ضروری است
اجرای مدیریت جامع در حوزه پسماند روستایی ضروری استاکرم نجفی بعدازظهر سهشنبه در جلسه کارگروه پسماند استان قزوین تصریح کرد: مساله پسماند در حوزه روستایی همیشه با پیچیدگیهای خاص به خود روبرو بوده که به همین خاطر نیازمند مدیریت جامع و واحدی در این بخش هستیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر از ۸۴۵ روستای استان، زبالههای ۱۰ بخش با ۲۲۰ روستای موجود در آن به سایت پسماند محمدآباد قزوین منتقل میشود.
این مسوول امور روستایی خاطرنشان کرد: در حوزه پسماند روستایی بخش رودبار الموت شرقی نیز با پایان طرح مطالعاتی، در انتظار دریافت زمین مورد نظر هستیم تا عملیات احداث جایگاه زباله آن را آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در حال حاضر زبالههای ۵۲ روستای این بخش در محیط پیرامونی و بستر رودخانهها رها سازی میشود، تاکید کرد: برای جلوگیری از تخریب محیط زیست منطقه، در حال حاضر نیازمند تخصیص زمین مورد نظر برای احداث جایگاه زباله هستیم که با توجه به مدت زمان خاکبرداری مورد نیاز این سایت، به ۶۰ روز کاری نیازمندیم.
وی یادآور شد: با توجه به هزینههای سنگین حمل و دفع زبالههای روستایی، بدون شک با بهرهبرداری از سایت پسماند بخش رودبار الموت شرقی، منابع درآمدی و مالی دهیاریها نیز افزایش خواهد یافت.
نجفی افزود: در بخش پسماندهای روستایی، دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین تفاهم نامه مشترکی را با دانشگاه بینالمللی امام، به عنوان یک مرجع آکادمیک شناخته شده منعقد ساخته تا در خصوص طرحهای مطالعاتی پسماند روستایی بخشهای مختلف استان همکاری لازم را به انجام برساند.
استان قزوین دارای ۸۴۵ روستا است که زباله ۲۲۰ روستا به سایت محمدآباد قزوین منتقل شده، ۲۲۳ روستا نیز دارای جایگاه مشترک بوده، ۱۲۹ روستا جایگاه اختصاصی و ۲۷۳ روستا نیز فاقد جایگاه دفع زباله هستند.