اجرای سامانههای آبیاری نوین در استان اردبیل ۷۵۰ درصد رشد کرد
اجرای سامانههای آبیاری نوین در استان اردبیل ۷۵۰ درصد رشد کردخلیل نیکشاد روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای جبران عقب ماندگی ۳۰ سال گذشته استان در خصوص اجرای سامانههای نوین آبیاری تحت فشار و کم فشار سالانه بطور میانگین سه هزارو ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی مستعد این استان تحت پوشش این سامانه قرار میگیرد .
وی با بیان اینکه با اقدامات ضربتی دولت اجرای سامانه آبیاری نوین در سال گذشته ۷۵۰درصد در مقایسه با بلندمدت رشد داشته است، اظهار کرد: با اجرای طرحهای جدید و در دست اجرای آبیاری تحت فشار امسال بیش از ۱۲ هزار هکتار زمین کشاورزی در این استان زیرپوشش آبیاری نوین قرار میگیرد.
نیکشاد با اشاره به اینکه سه هزار و ۸۸۰ هکتار سامانه آبیاری نوین در مرحله قرارداد برای اجرا است، گفت: ۱۸ هزار و ۸۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان هم در دست مطالعه برای پوشش سامانه است.
وی اظهارداشت: برای اجرای طرحهای آبیاری نوین تحت فشار در سطح بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۲ هزار و ۱۶ میلیارد ریال اعتبار از محل کمکهای بلاعوض اعتباری در اختیار مجریان سامانههای تحت فشار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۳۰ میلیارد ریال صرف اجرای سامانههای تحت فشار کشاورزی استان شد، افزود: در بهار امسال ۴۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض مالی برای اجرای طرحهای آبیاری نوین تحتفشار و یا کمفشار در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
وی گفت: اعتبارات هزینه شده برای اجرای سامانههای تحت فشار استان اردبیل در پنج سال اخیر به اندازه ۳۰ سال گذشته این استان است.
وی با بیان اینکه اعتبارت بلاعوض مالی سازمان جهاد کشاورزی برای اجرای سامانههای تحتفشار در مناطق محروم استان نامحدود و شناور است، اظهارکرد: کمکهای هزارو ۶۰۰ میلیارد ریالی در نظر گرفته شده برای اجرای این طرحها در شهرستانهای خلخال و کوثر تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال قابل افزایش بوده و برش شهرستانی برای اجرای این سامانه در هزارو ۵۰۰ هکتار در این ۲شهرستان و سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی خلخال است.
استان اردبیل دارای ۲۲۵ هزار هکتار اراضی آبی ، ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و ۳۸ هزار هکتار اراضی باغی است که سالانه بیش ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی ، باغی و دامی را تولید میکند. این استان در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس ، رتبه اول تولید کلزا ، رتبه دوم تولید سیب زمینی ، رتبه سوم تولید عسل ، رتبه پنجم تولید چغندر قند ، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را در کشور دارد.