ابطحی: درصورتی که مردم حس آزادی نداشته باشند در انتخابات شرکت نمی کنند
محمدعلی ابطحی گفت: برآورد من این نیست که تیغ شورای نگهبان در مسیر رد صلاحیتها کُندتر شده باشد و افرادی که با این همه تلاش و زحمت، حاکمیت را یکدست کردند، حالا کوتاه بیایند.
جریانی که کرسیهای قدرت را تصاحب کردند، ارادهای برای افزایش مشارکت ندارند
وی میگوید: در حال حاضر و به صورت طبیعی، انگیزه خاصی برای مشارکت در انتخابات پیشرو وجود ندارد. گسلی که ایجاد شده، مردم را نسبت به نتیجه رفتن پای صندوقهای رای بیانگیزه کرده و پرکردن این گسل، از توان اصلاحطلبان و اصولگرایان خارج است. از طرفی، هیچ نشانهای دال بر اینکه مجموعهای که کرسیهای قدرت را به دست آورده اند، تلاشی برای تغییر این فضا بکنند و اساسا ارادهای برای آماده کردن جو جامعه برای حضور #مردم در انتخابات داشته باشند.
این فعال #اصلاح_طلب میگوید: گروهی که باعث یکدستشدن #حاکمیت شدند، دلیلی نمیبینند که قدرت را از دست بدهند و به همین دلیل به شخصه فکر نمیکنم گروههای سیاسی منتقد وضع موجود، در آستانه #انتخابات فعال شوند و حتی اگر هم فعال شوند، توان افزایش مشارکت در انتخابات را داشته باشند.
#ابطحی تاکید کرده تیغ #شورای_نگهبان در رد صلاحیتها هم قرار نیست کُندتر شود. او گفته فکر نمیکنم افرادی که با این همه تلاش و زحمت، حاکمیت را یکدست کردند، حالا کوتاه بیایند و شاهد کمرنگشدن این یکدستی بشوند.
او نسبت به ادامه این رویه هشدار داده و گفته: اگر این جریان بر رویه خود اصرار بورزد، خیلی اشتباه است؛ چرا که اگر مشارکت نباشد، پشتیبانی حکومت بسیار ضعیف میشود و بحرانهای دیگری به دنبال خواهد داشت.
ابطحی با بیان اینکه سابق بر این، رهبری به افراد و گروههای سیاسی در ماههای مانده به انتخابات هشدار میدادند که چرا اینقدر زود وارد فضای انتخاباتی شدید، میگوید: امروز با اینکه رهبر انقلاب در ابتدای سال جاری اعلام کردند که مسئله انتخابات بسیار مهم است، اما هیچ لبیکی از افراد تصمیمگیر در این حوزه دیده نمیشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب، ایجاد انگیزه در مردم و بالا بردن مشارکت در انتخابات پیشرو را شدنی خوانده، اما تاکید کرده که ظاهرا کسی چنین عزمی ندارد، چون اگر مشارکت افزایش پیدا کند، نتایج انتخابات به گونهای دیگر رقم میخورد.
اگر مردم احساس آرامش و آزادی نکنند، مشارکت بالا امکان پذیر نیست
او میگوید: به نظر من، تغییر فضا و رقابت بین گروههای سیاسی در یک انتخابات رقابتی با مشارکت بالا امکان پذیر نیست مگر اینکه جامعه حس آرامش و آزادی داشته باشد. اگر مردم حس کنند تغییر واقعی شکل گرفته، امکان دارد با رغبت بیشتر وارد صحنه انتخابات شوند. باید توجه داشت که افزایش مشارکت در انتخابات، بیش از اینکه به ورود اصلاحطلبان به انتخابات (تایید صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب) بستگی داشته باشد، به ایجاد بسترهای امن وثبات سیاسی – اجتماعی در جامعه بستگی دارد.
ابطحی میگوید: برخی میپرسند خب اگر مشارکت در انتخابات بالا برود، مشروعیت نظام هم افزایش پیدا میکند و این سودش از یک حاکمیت یکدست برای نظام بیشتر است. باید بگویم، آن افراد تصور نمیکنند که مشروعیتشان را از دست دادند یا خدشهدار شده است و تا زمانی که اینطور فکر میکنند، پرسش این افراد معنایی ندارد. /رویداد24