اخبار

آیا عملکرد اقتصادی در ترکیه به نفع یا ضد رجب طیب اردوغان است؟

این سوال در میان ناظران مطرح است که آیا عملکرد اقتصادی ترکیه در موفقیت کارزار انتخاباتی «رجب طیب اردوغان» و رسیدن دوباره وی بر کرسی ریاست جمهوری تاثیر خواهد داشت یا موجب شکست وی خواهد شد و به «کمال قلیچدار اوغلو»، نامزد اپوزیسیون برای کسب نتیجه انتخابات پیش روی کمک خواهد کرد.

به نقل از العربی الجدید، تحلیلگران غربی معتقدند که عیوب و کاستی‌های سیاست‌ اقتصادی و پولی اردوغان در تعارض با منافع غربی است و منجر به ضربه خوردن اعتماد برخی از سرمایه‌گذاران خارجی در این کشور، کاهش ارزش #لیره و در نتیجه افزایش میانگین #تورم شده است.

تحلیلگران غربی بر این باور هستند که سیاست‌های مالی #اردوغان به منافع سرمایه‌داران، #بانک ها و شرکت‌هایی که به طور تام و تمام متکی به روابط نزدیک با نظام مالی غربی هستند، آسیب وارد می‌کند و لذا اردوغان به دلیل «قدرت رای» سرمایه‌داران و #ثروتمندان شکست خواهد خورد.

اما در مقابل، شخصیت‌های نزدیک به #دولت حاکم بر این اعتقاد هستند که #سیاست_اقتصادی اردوغان با قدرت از فضای سرمایه‌گذاری از رهگذر اقدامات متعدد ذیل حمایت می‌کند؛ کاهش هزینه‌ها با پایین آوردن نرخ سود، فراهم بودن نقدینگی دلار در بازارها و تسهیلات اعطایی به سرمایه‌گذاران.

میانگین تورم بالا و سیاست اقتصادی که اردوغان ابداع کرده و در تعارض با سیاست‌های بازار آزاد است، تاثیر منفی بر تولید ناخالص داخلی واقعی ترکیه در سال 2023 میلادی خواهد داشت.

بر اساس اعلام بانک جهانی، حجم اقتصاد ترکیه در پایان سال 2023 میلادی حدود 906 میلیارد دلار برآورد می شود.

اردوغان امیدوار بود که اقتصاد ترکیه با رشد و توسعه بتواند در مرتبه دوازدهم بزرگترین اقتصادهای جهان در سال 2023 میلادی قرار گیرد.

از سوی دیگر، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که مقر آن در پاریس است، پیش‌بینی کرده است که تولید ناخالص داخلی ترکیه از 5.3 درصد در سال 2022 میلادی به حدود 3 درصد در سال جاری کاهش یابد.

همچنین انتظار می‌رود تورم کاهش یابد اما بالای 40 درصد باقی خواهد ماند لذا تورم بالا پیامدهای منفی خود را بر قدرت خرید خانواده‌های ترکیه ادامه خواهد داد، این همین حال، عدم یقین اقتصادی فزاینده مانع از سرمایه‌گذاری در ترکیه خواهد شد همچنین بحران‌های اقتصادی جهانی موجب تضعیف رشد صادرات این کشور خواهد شد اما با این وجود، قدرت صادرات و صنایع دفاعی و روابط تجاری که دولت اردوغان طی سال گذشته با کشورهای افریقایی و عربی برقرار کرد، می‌تواند برای حمایت از تجارت خارجی ترکیه عمل کند.

همچنین سرمایه‌گذاری کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که پس از حل و فصل اختلافات سیاسی با کشورهایی نظیر عربستان، مصر و امارات به ترکیه سرازیر شد، می‌تواند از صادرات ترکیه حمایت کند. /شفقنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا