اخبار

آیا بین سرویس مخابراتی G5 با کووید ۱۹ ارتباطی وجود دارد؟

آیا بین سرویس مخابراتی G5 با کووید ۱۹ ارتباطی وجود دارد؟
به دلیل گسترش خبرهای توطئه آمیز ارتباط COVID-19 با G5 که در پی آن برج سلولی مورد آتش سوزی قرار گرفت، مهندسان مخابرات به دردسر افتادند.
به گزارش خبرآنلاین، در میان توطئه هایی که وجود ۵G را مسبب انتشار سریع و پایدار ماندن کووید ۱۹ میدانند، برخی از مهندسان مخابرات، در حال مقابله با این عکس العمل سیاسی هستند.
اخیراً یک نظریه جدید توطئه آمیز مطرح شده است که فناوری G5 را مسئول گسترش سریع COVID-19 می داند. این نظریه، واکنشهای خطرناکی به خود گرفته است. در برخی موارد، کسانی که ارتباط بین G5 و COVID-19، را باور نمودند، برج های سلولی را آتش زده و خراب کرده اند. در پی این تهاجم، مهندسان ارتباطات از راه دور، در سراسر انگلیس و برخی از کشورهای اروپایی دچار زحمت زیادی شدند.
در تصویر زیر که توسط کارل ریساین گرفته شده و در نیویورک تایمز منتشر شده است، برج مخابراتی در بیرمنگام انگلستان را نشان میدهد که به سختی خسارت دیده است.

آتش سوزی برج مخابراتی در بیرمنگام انگلستان
بسیاری از ما تصور می کنیم که کار مهندسان برق ماهیت تشنج آمیزی ندارد، اما به نظر می رسد که این فرضیه همیشه درست نیست. مهندسین الکترونیک پیشرفته ترین فناوری جهان را طراحی میکنند و حداقل در این سناریو با واکنش های ناخوشایند مصرف کنندگان درباره پیامدهای آن فناوری روبرو شده اند.
چگونه اطلاعات غلط در مورد G5، سریعتر از ویروس پخش میشود؟
گسترش اطلاعات نادرست در مورد اثر G5 بر تضعیف سیستم ایمنی یا تداوم انتشار COVID-19 در رسانه های اجتماعی و یوتیوب ریشه دارد.
در تحلیلی که توسط نیویورک تایمز انجام شده، مشارکت ۴۸۷ انجمن فیس بوک، ۵۲ حساب توییتر و ۸۴ حساب اینستاگرام را در رابطه با توطئه ارتباط بین G5 و G-COVID-19 کشف شده است. طی دو هفته گذشته، به تعداد مخاطبان این نظریه، ۵۸۰۰ دنبال کننده در اینستاگرام و نیم میلیون دنبال کننده در فیس بوک اضافه شده اند.
در نیویورک، Blackbird.AI بر مبارزات ضد اطلاعاتی آنلاین نظارت میکند. مدیر عامل شرکت و بنیانگذار این شرکت، ناشاد اوزامان، گزارش داده است که فقط در عرض ۲۴ ساعت بیش از ۵۰۰۰۰ پست در مورد این موضوع در Reddit و Twitter منتشر شده است. به گفته اوزامان، «افزایش قابل توجه در گسترش بی رویه و غیراصولی» پستها در شبکه های اجتماعی، ممکن است نشانه اکانتهای ربات باشد که این اطلاعات غلط را گسترش میدهند.
چند حمله به برج های مخابراتی صورت گرفته است؟
مقاله نیویورک تایمز در آخرین ویرایش خود در ۱۱ آوریل ۲۰۲۰، گزارش می دهد که در این ماه، بیش از سی عمل تخریب و آتش سوزی در برج های سلولی و سایر تجهیزات مخابراتی در انگلستان اتفاق افتاده است. از این بدتر، بیش از هشتاد مورد گزارش شده است که در آن تکنسین های مخابرات هنگام کار شخصاً مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
در تصویر زیر که توسط کارل ریساین گرفته شده و در نیویورک تایمز منتشر شده است، سیم های آسیب دیده برج مخابراتی که در بیرمنگام سوخته است را نشان میدهد.

سیم های آسیب دیده برج مخابراتی در بیرمنگام
اولین حادثه گزارش شده در ۲ آوریل ۲۰۲۰ اتفاق افتاد، هنگامی که مقامات محلی تجهیزات ارتباط از راه دور را در بلفاست، ایرلند شمالی پیدا کردند. از آن زمان، اقدامات دیگر تخریب و آتش سوزی، در سایر مناطق، در لیورپول و بیرمنگام گزارش شده است.
تأثیر شایعه G5 بر مهندسین مخابرات چه بوده است؟
همانطور که در گاردین گزارش شده، کار به جایی رسیده است که گذشته از کارکنان G5، حتی تکنسین هایی که پهنای باند مبتنی بر کابل را نصب میکنند، و هیچ ارتباطی با سرویس برج سلولی ندارند، نیز مورد تهاجم این پیامها قرار گرفتند. در یک اتفاق جالب از وقایع، پرسنل باند پهن شروع به انتشار مطالبی مبنی بر ضد G5 در صفحات فیس بوک کرده اند، تا به آرامش حین کار آنها، لطمه ای نخورد.
در تصویر زیر که با مجوز از هادریان گرفته شده است، دو کارمند مخابرات در حال کار گذاشتن کابلهای فیبر نوری هستند.

دو کارمند مخابرات در حال کار گذاشتن کابلهای فیبر نوری
به گفته یک گروه لابی صنعتی، به نام موبایل انگلستان، که در گاردین نقل شده است، ادامه حوادث و آزار و اذیت ها تأثیرات منفی بر تعمیر و نگهداری و ادامه اتصال حیاتی برای دو امر مهم کار از راه دور و مدرسه از راه دور به وجود آورده است.
واکنش شرکت های مخابراتی جه بوده است؟
در مقاله ای که در نیویورک تایمز به آن اشاره شد، دو روزنامه نگار به نامهای آدام ساتاریانو و دیوی آلبا، گزارش دادند که تهدیدات علیه کارمندان و تجهیزات مخابراتی بسیار گسترده تر از آن است که نادیده گرفته شود. یک شرکت مخابراتی مستقر در لندن، به نام BT Group، از حداقل یازده حادثه تخریب خبر داده است، در حالی که Vodaphone بیش از پانزده حادثه را گزارش کرده است.
خبرنگاران در این گزارشات توضیح میدهند که در حالی که این حملات، آسیب بزرگی به زیرساخت های مخابراتی موجود وارد میکند، اما بر روی تجهیزات واقعی G5 بی تأثیر بوده است.
در بیانیه ای که توسط مهندسین الکترونیک از گروههایBT ، O2 ، Three و Vodaphone صادر شده است، چهار شرکت اصلی ارائه دهنده مخابرات انگلیس به این نکته اشاره کردند که: «هیچ مدرک علمی در مورد ارتباط بین G5 و ویروس کرونا وجود ندارد.»
این بیانیه ادامه میدهد که: «این ادعاها منجر به بدرفتاری با مهندسین ما شده و در برخی موارد از انجام تعمیرات و نگهداری ضروری شبکه، جلوگیری کرده است.» در پایان این بیانیه توجه به نقش حیاتی اتصال شبکه، به عموم مردم یادآوری شده است. در ادامه از هر کسی که شاهد بدرفتاری با کارگران مخابرات است، میخواهد این حادثه را به مقامات محلی گزارش دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا