اخبار

آغاز ساخت چهارمین رآکتور نیروگاه آق‌قویو

چهارمین برجک نیروگاه اتمی آق‌قویو ترکیه که شامل محل نگهداری رآکتور، توربین، رآکتور کمکی و دیگر تأسیسات لازم می‌شود در روزهای گذشته در زمینی به مساحت ۶۵۵ مترمکعب آغاز شده است و خاک‌برداری‌های لازم در حال انجام است.

؛ چهارمین برجک نیروگاه اتمی‌آق‌قویو ترکیه که شامل محل نگهداری رآکتور، توربین، رآکتور کمکی و دیگر تأسیسات لازم می‌شود در روزهای گذشته در زمینی به مساحت ۶۵۵ مترمکعب آغاز شده است و خاک‌برداری‌های لازم در حال انجام است.

این نیروگاه اتمی‌که با چهار رآکتور فعال در آن واحد بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی‌جهان خواه بود قرار است تا پایان سال جاری میلادی وارد مرحله بتن‌ریزی و پس از آن نصب تأسیسات شود.

اگرچه ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه اتمی‌جهان یکی از افتخارات ترکیه به شمار می‌رود، جناح مخالف مدعی است که این نیروگاه به جای استقلال برای ترکیه وابستگی بیشتر به خارج از کشور را به همراه خواهد شد. چرا که ساخت و بهره‌برداری از این نیروگاه به دست روسیه خواهد بود و شرکت روس با قیمت بسیار بالایی دست به تولید برق در این نیروگاه خواهد زد.

از سوی دیگر در صورت وقوع مشکلات و نیز از نظر تأمین مواد اولیه ترکیه وابسته به روسیه خواهد شد. در نتیجه این نیروگاه حوزه تولید انرژی که از وظایف دولتی حساب می‌شود تبدیل به امری بازرگانی خواهد شد.

از سوی دیگر مخالفان معتقدند که دولت پیش‌بینی‌های لازم برای وقوع بحران‌های زیست‌محیطی ناشی از این نیروگاه و نیز مواردی چون خرابی رآکتورها و یا حملات موشکی به رآکتورها را مدنظر نداشته است.

مخالفان اساساً اصل ساخت این نیروگاه را بلامحل می‌دانند. آنها با بیان این که ترکیه در سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۰۵ میلیارد کیلووات تولید برق داشته و در مقابل ۳۰۴ میلیارد کیلووات مصرف داشته است برق تولیدی از این نیروگاه‌ها را غیر لازم می‌دانند.

در مقابل این انتقادات دولت ترکیه ساخت این نیروگاه را برای تأمین انرژی صنایع رو به رشد کشور حیاتی دانسته و انتقادات را صرفاً اشکال‌تراشی می‌داند.//اناج

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا