آسیب جدی کرونا به برنامههای آموزشی جهاددانشگاهی
گردهمایی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی، امروز (14 بهمن ماه) با سخنرانی دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی، دکتر محمدصادق بیجندی، معاون آموزشی، دکتر مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت بنیاختههای رویان، دکتر مهدی رفیعی، رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) و دکتر مهدی باصولی، معاون هماهنگی و امور مجلس برگزار شد.
استفاده از فرصت و بازنگری فعالیتهای معاونت فرهنگی در ایام شیوع کرونا
دکتر عیسی علیزاده در این گردهمایی اظهار کرد: یکی از موارد که معاونت فرهنگی در زمان شیوع ویروس کرونا در حوزه فرهنگی به آن پرداخت این بود که بازنگری خوبی در فعالیتهای فرهنگی انجام داد و برای سال آینده برنامهریزی کنیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز ارتباط خوب و مستمری با واحدها داریم، گفت: در سال 1400 دو اتفاق مهم را پیش رو داریم. یکی انتخابات شوراها و دیگری انتخابات ریاست جمهوری است که تدابیر خوبی در ایکنا، ایسنا و ایسپا اندیشیده شده است و تاکنون ایسپا در این زمینه پیشبینیهای خوبی را رقم زده است.
آسیب جدی کرونا به برنامههای آموزشی جهاددانشگاهی
دکتر محمدصادق بیجندی با تاکید بر این که ما در حوزه آموزش معتقدی هستیم آموزش موتور پیشران فعالیتهای جهاددانشگاهی است، اظهار کرد: به چه دلیل میگوییم آموزش موتور پیشران فعالیتهای جهاددانشگاهی است؟ به این دلیل که در آموزش ابتدا هزینه را دریافت میکنیم و بعد خدمت را ارایه میدهیم و شاید تفاوت مدل کار آموزش با سایر بخشها هم این موضوع باشد که در سایر بخشها اول خدمت ارایه میشود و بعد با پروسههای زیادی هزینه دریافت میشود. در حال حاضر در معاونت آموزشی جهاددانشگاهی دارای یک حوزه آموزش عالی هستیم که دارای دو دانشگاه، ۶ موسسه آموزش عالی و ۴۱ مرکز علمی کاربردی است.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی گفت: برنامههای آموزشی زیادی را برای ۱۳۹۹ پیشبینی کرده بودیم، ولی به یکباره با یک بحران به نام ویرووس کرونا مواجه شدیم که این بحران شیوع کرونا از یک سو آسیب جدی به برنامههای روزانه جهاددانشگاهی زد و از سوی دیگر فرصتهای بینظیری را برای جهاددانشگاهی ایجاد کرد و یک تلنگر جدی به این نهاد زد.
وی تصریح کرد: اگر قرار است براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، نقشه جامع علمی کشور که به ما ماموریت داده است و براساس اساسنامه عمل کنیم باید راه در حوزه آموزش اصلاح شود و کاری انجام دهیم که یا بقیه نمیتوانند انجام دهند و یا اگر انجام میدهند در اندازه و کیفیت جهاد نمیباشد.
دکتر بیجندی افزود: معتقدیم تجربه دوران کرونا به ما نشان داد با انجام یک کار تیمی و پرهیز از بخشی نگری و مدیریت هزینه درست مطمئنا میتوان شاهد اتفاقات خوبی بود. جهاددانشگاهی نشان داد که در فضای بحران توانسته فرصتهای بینظیری را با یک خرد جمعی، کار تیمی و پرهیز از بخشی نگری انجام دهد. ما در تلاش هستیم تا در سال ۱۴۰۰ اخبار خوبی را در حوزه آموزش و یادگیری الکترونیکی و یادگیری ترکیبی اعلام کنیم.
در ادامه این گردهمایی در رابطه با طرح ملی سرباز ماهر، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، طرح توانمند سازی زنان سرپرست خانواده و آموزشهای کوتاه مدت جهاددانشگاهی گزارشی ارایه شد.
فعالیت 46 دفتر نمایندگی بانک خون بندناف در کشور
در ادامه دکتر مرتضی ضرابی با اشاره به این که شرکت بن یاختههای رویان اولین بانک سلول های بنیادی خصوصی کشور است، اظهار کرد: شرکت فناوری بن یاخته رویان در سال ۱۳۸۴ به همت زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی با هدف ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف نوزادان تازه متولد شده فعالیت خود را آغاز کرد و تا کنون موفق به ذخیره سازی بیش از ۱۳۳ هزار خون بندناف شده است. در حال حاضر این شرکت دارای ۴۶ دفتر نمایندگی در استان ها است که ۳۱ دفتر در مرکز استان ها و ۱۵ دفتر نیز در خارج از مرکز استان ها فعالیت می کنند.
مدیرعامل شرکت بنیاختههای رویان با بیان این که اولویت من بر این بود که این کار توسط جهاددانشگاهی انجام بگیرد به دلیل اینکه این کار مربوط به رویان است به عنوان یک فعالیتی که در خود مجموعه رویان جهاد دانشگاهی به ثمر نشسته و به عنوان یک خدمت ممتاز در مجموعه جهاددانشگاهی معرفی شده بهتر است که این خدمات استانی هم در قالب جهاددانشگاهی اداره شود که این کار انجام شد و خوشبختانه از بین ۳۱ دفتر استانی که داریم قریب به ۲۴ دفتر ما توسط همکاران خوب ما در جهاد دانشگاهی داره اداره می شود.
توان شعب ایسپا در استانها برای کسب اعتبار و ایجاد آورده در واحدهای جهاددانشگاهی
دکتر مهدی رفیعی نیز در این نشست اظهار کرد: ایسپا می تواند برای کل واحدها ارزش آفرینی کند و با سرمایهگذاری خیلی اندک در واحد استانی در واقع اعتبار برای واحد جهاددانشگاهی کسب اعتبار کرد. واحدهایی مانند خراسان رضوی جزو واحدهای خوب ایسپا تست که فعال است و ماهانه ۸ طرح در سامانه ایسپا بارگذاری می کند.
رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با اشاره به این که مرکز این پتانسیل را دارد که برای واحدها آورده داشته باشد، گفت: برای اولین بار امسال در طرح نظرسنجی تلفنی از ظرفیت شعب استفاده شد که در این دوره ۱۸ استان مشارکت کردند. وی در ادامه گزارشی در رابطه با مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ارایه داد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در پایان نیز پس از ارایه گزارش و جمعی بندی مطالب گردهمایی توسط دکتر مهدی باصولی، معاون هماهنگی و امور مجلس، روسای واحدهای سازمانی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
ایسنا