آزادراه تبریز – سهند برای تردد ایمن خودروها دارای علایم و تجهیزات موردنیاز است
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی گفت: آزادراه تبریز – سهند برای رفت و آمد ایمن خودروها دارای علایم و تجهیزات مورد نیاز است.
ابوالقاسم سلطانی با اشاره به نصب حداقل علایم مورد نیاز آزادراه ها برای رفت و آمد ایمن خودروها از جمله علایم و حفاظ های ایمنی، خط کشی، نیوجرسی و تابلوهای مسیرنما در این آزادراه، اظهار کرد: این آزادراه فاقد علایم اطلاعاتی و سرعت بوده که به مرور زمان تا بهره برداری کامل از آن، این تجهیزات نیز نصب میشود.
وی با اشاره به اینکه این آزادراه جزو آزاد راههای کوهستانی سخت به شمار می رود، گفت: با توجه به اینکه در زمان بارش برف در تمامی آزادراهها احتمال بروز مشکل و لغزندگی خودروها وجود دارد، رانندگان برای رفت و آمد از این آزادراه در این مواقع باید خودروی خود را به زنجیرچرخ و تجهیزات زمستانی مجهز کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اختلاف ارتفاع حدود ۳۵۰ متری تبریز و شهر جدید سهند، این آزادراه دارای شیب بوده ولی تمامی شیب های آن بر اساس استاندارد اجرا شده و تنها در دو نقطه شیب آن به حداکثر شش درصد که آن نیز مطابق استاندارد میباشد، رسیده است.
وی با بیان اینکه این آزادراه دارای نواقصاتی است که تا زمان بهره برداری کامل این آزادراه نواقص موجود در آن نیز برطرف می شود، ادامه داد: در زمان افتتاح پروژه به علت بارش برف مشکلاتی در این آزادراه ایجاد شد که بلافاصله سرمایه گذار این طرح با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان این مشکلات را برطرف کردند.
سلطانی یادآوری کرد: هم اکنون مسئولیت نگهداری این آزاد راه به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان واگذار شده و محلی در آن برای استقرار ماشین آلات راهداری و دپوی مخلوط نمک و شن ایجاد شده است تا در زمان بارش برف اقدامات لازم برای جلوگری از بروز حوادث رانندگی در این جاده انجام شود.
وی با قدردانی از سرمایه گذار آزادراه تبریز – سهند که موجب تسریع در بهره برداری موقت از این طرح شد، گفت: این پروژه سال ۹۷ به صورت قرارداد مشارکتی تحویل سرمایه گذار شد؛ در حالیکه تا آن موقع با گذشت حدود ۱۳ سال از آغاز عملیات اجرایی آن، این پروژه به حدود ۳۷ تا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده بود.
سلطانی، ادامه داد: مجری و سرمایه گذار این طرح در مدت دو سال پیشرفت فیزیکی این پروژه را به بیش از ۹۷ درصد و به مرحله بهره برداری موقت رساند و این کار وی قابل تقدیر است هرچند برخی نواقصات پروژه نیز باید برطرف شود.
وی با بیان اینکه برگشت سرمایه مجری و سرمایه گذار این پروژه از محل اخذ عوارض آزادراه است، اظهار کرد: رقم مصوب دولتی برای عوارض این آزادراه منصفانه بوده و پس از بهره برداری کامل از کاربران این جاده اخذ خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی با بیان اینکه تا زمان بهره برداری کامل تردد خودروها از این جاده رایگان است، گفت: استفاده از این آزاد راه برای تردد بین تبریز و شهر جدید سهند موجب صرفه جویی حدود ۲.۵ لیتر بنزین برای خودروها میشود و علاوه بر آن در کاهش استهلاک وسیله نقلیه نیز نقش بسزایی خواهد داشت.
به گزارش اداره ارتباطات واطلاع رسانی راه وشهرسازی آذربایجان شرقی؛ سلطانی با اشاره به اینکه تردد از این جاده با وجود پرداخت عوارض برای رانندگان به صرفه است، افزود: برای وسایل نقلیه عمومی که از این مسیر تردد کنند، تخفیف ویژه ۵۰ درصدی در اخذ عوارض اعمال خواهد شد.
ایسنا