آذربایجان شرقی در تولید میوه جایگاه پنجم کشور را دارد

اکبر فتحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، محصولات عمده استان شامل سیب با سطح باروری ۳۲ هزار و ۱۲۹ هکتار، انگور با سطح باروری ۱۷ هزار و ۵۲ هکتار، زردآلو با سطح باروری ۱۱ هزار و ۱۱۸ هکتار، بادام با سطح باروری ۹ هزار و ۲۶۱ هکتار و گردو با سطح باروری هشت هزار و ۹۰۴ هکتار است.
وی افزود: آذربایجان شرقی در تولید زردآلو رتبه اول، سیب، بادام، گوجه، آلو، توت، سماق، زغال اخته، آلبالو و سنجد رتبه دوم و تولید انگور و گلابی رتبه سوم را دارد.
فتحی همچنین اضافه کرد: آذربایجان شرقی در تولید گردو، گیلاس، فندق و گل محمدی نیز رتبه پنجم کشور را دارد.
وی در خصوص وضع باغ های گوجه و آلو در آذربایجان شرقی گفت: سطح زیر کشت باغ های گوجه و آلو سه هزار و ۹۴ هکتار بوده و با تولید بیش از ۲۵هزار و ۶۸۹ تن رتبه دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
وی افزود: حدود ۷۰ درصد گوجه و آلو معادل ۱۸ هزار تن به صورت خشکباری در صنایع غذائی استان فرآوری و برای مصرف به استان های همجوار و کشورهای همسایه صادر می شود و حدود ۳۰ درصد معادل هفت هزار و ۷۰۰ تن به صورت تازه خوری در داخل استان و استان های همجوار مصرف می شود.
فتحی گفت: شهرستان مراغه از مجموع بیش از هزار و ۴۷۲ هکتار از باغات گوجه و آلو، حدود ۴۷درصد سطح زیر کشت را در اختیار دارد و شهرستان مرند و تبریز در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: متوسط تولید گوجه و آلو هشت تن در هکتار می باشد.