اخبار

آذربایجان شرقی تنها استانی است که توانست قیمت مرغ را تک نرخی نگه دارد

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که جهادکشاورزی متولی تنظیم بازار تا عمده فروشی است، گفت: آذربایجان شرقی در سطح کشور تنها استانی بود که توانست قیمت مرغ را تک نرخی نگه دارد.

اکبر فتحی در جلسه بررسی مسائل تنظیم بازار مرغ، تخم مرغ و تامین نهاده‌ها، با بیان این‌که دولت در پی احیای مجدد قانون تمرکز وظایف جهاد کشاورزی است، گفت: از اول فروردین سال ۱۴۰۰ اجرای آن قانون به وزارت جهادکشاورزی ابلاغ خواهد شد، احیای مجدد این قانون سبب روشن تر شدن فرایند تصمیم گیری و پاسخ دهی خواهد شد.

وی با بیان این‌که علاوه بر ستاد تنظیم بازار، ستاد دیگری تحت عنوان نظارت بر ستاد تنظیم بازار به ریاست دادستان کل کشور و در استان‌ها به ریاست دادستان مرکز استان در سطح کشور تشکیل یافته است که بر فرایند تنظیم بازار نظارت خواهد داشت، افزود: ورود این نهادهای نظارتی، فرایند تنظیم بازار را با دقت بسیار بالاتری پیش خواهد برد، به این صورت که مقدار معین نهاده پرداختی، میزان معینی از تولید را پیش بینی و طلب خواهد کرد و توزیع دیگری خارج از این فرمول مشخص مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

وی با بیان این‌که مدعی هستیم که ۱۰۰ درصد از نهاده‌های مورد نیاز واحدهای تولیدی برای مدت ۴۰ روز تامین شده است، گفت: در مقابل این میزان مشخص نهاده باید میزان مشخصی از محصول نهایی تحویل داده شود تا تعادل برقرار شود.

فتحی به تشریح نحوه نظارت بر مرغ گوشتی پرداخت و اظهار کرد: تحت نظارت معاونت بهبود تولیدات دامی و سازمان دامپزشکی جوجه ریزی انجام می‌گیرد و مرغداران در سامانه سماصط ثبت نام می‌کنند و اتحادیه مربوطه به کنترل آن پرداخته و در سامانه نیز دقیقا همین رقم ثبت می‌شود، سپس طبق شیوه نامه هنگام انتقال جوجه از بخش مرغ مادر و تخلیه آن، کارشناس فنی دامپزشکی مکلف به تایید تخلیه است، همان میزان ثبت شده در سامانه تحویل گرفته شده است.

وی افزود: سپس این رقم در سامانه بازارگاه بارگذاری می‌شود تا بر مبنای فرمول‌های پیش بینی شده، نهاده‌های مورد نیاز آن تامین شود، پس از گذشت ۴۰ روز دامپزشکی مجوز حمل بهداشتی این مرغ به کشتارگاه را صادر می‌کند و مسئول فنی دامپزشکی که در کشتارگاه حضور دارد نیز تایید تخلیه صادر کرده و به این ترتیب کل فرایند تحت کنترل خواهد بود، تخلف از این شرایط در هر مرحله‌ای منجر به قطع پرداخت نهاده خواهد شد.

وی افزود: مابقی فرایند تنظیم بازار متوجه وزارت صمت خواهد بود تا مانع افزایش قیمت از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان این‌که از اول هفته این فرایند در مورد مرغ گوشتی اجرا خواهد شد و افزود : میزان جوجه ریزی تامین کننده مصرف استان بوده و مازاد تولید برای انتقال به دیگر استان‌ها وجود ندارد و در صورت خروج محصول از استان با آن مقابله خواهد شد.

وی اظهار کرد: تخم مرغ مازاد تولید در استان وجود دارد و از میزان تولید ۲۱۰ تن، حدود ۱۳۰ تن میزان مصرف استان است.

وی با بیان این‌که فرایند موجود در مورد مرغ گوشتی همانند پولت ریزی است، ادامه داد: در این راستا در قبال دریافت میزان مشخص نهاده، میزان مشخصی از محصول پیش بینی و دریافت می‌شود. اما مسئله‌ای که در اینجا مطرح می‌شود، تحویل گیرنده محصول است که جهت حفظ قیمت مصوب ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان، شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به خرید کل تولیدات مرغداری‌ها می‌کند.

فتحی گفت: جهت جلوگیری از خسارت به محصولات حین حمل، تولیدات در محل مرغداری انبار شده و تنها لیست آن در اختیار قرار می‌گیرد تا بر مبنای آن، خریداران وزارت صمت به مرغداری‌های مورد نظر معرفی شوند، در صورت عدم همراهی مرغداری دستور به قطع نهاده دریافتی این واحد داده شده و در مرحله بعد به تعزیرات معرفی خواهد شد.

وی با بیان این‌که آذربایجان شرقی علاوه بر تامین نیاز این استان به تخم مرغ به عنوان استان معین جهت تامین تخم مرغ استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی و کردستان تعیین شده است، افزود: پس از تامین میزان تخم مرغ مصرفی استان که شهرستان‌های مرند، شبستر و تبریز توانایی تامین آن را دارند مابقی تولید براساس مجوز سازمان جهادکشاورزی استان به استان‌‍های دیگر انتقال خواهد شد.

وی به اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر صمت، گفت: طی ابلاغیه‌ای، ساختار تنظیم بازار در استان‌ها را مشخص شده است و بر مبنای این ابلاغیه، استاندار به عنوان رئیس ستاد و وزارت صمت به عنوان دبیر و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بعدی معرفی شده و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و سازمان برنامه و بودجه و شهرداری مرکز استان نیز به دستگاه‌های قبلی اضافه شده‌اند، وزارت صمت طی این ابلاغیه به ستاد تنظیم بازار استان اختیار داده است تا هر استان به فراخور شرایط خود و در صورت داشتن هزینه تبعی، مبلغی را بر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور بیفزایند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: بر این مبنا با توجه به سردسیر بودن آذربایجان شرقی و داشتن بعد مسافت، هزینه تخم مرغ در مقایسه با استان‌های جنوبی بیشتر خواهد بود لذا قیمت مصوب در این استان مبلغ ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان در درب مرغداری در نظر گرفته شده است که در واقع ۷۰۰ تومان بالاتر از قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور است.

وی ادامه داد: انتقال ۲۰ تن مازاد تخم مرغ به تهران مستلزم خرید آن به قیمت ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان به اضافه تقبل هزینه حمل از سوی تهران خواهد بود.

وی گفت: فرایند کنترل تنظیم بازار جمع بندی شده و به شهرستان‌ها ابلاغ خواهد شد تا طبق تصمیم گیری‌های ستاد تنظیم بازار استان عمل کنند.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، فتحی ابراز امیدواری کرد که در صورت اجرایی شدن این تصمیمات در طی ۱۵ روز بازار خود به خود تعدیل خواهد شد.

ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا