سردرود به عنوان شهر ملی صنایعدستی در زمینه تابلو فرش ثبت می شود
احمد حمزه زاده روز چهارشنبه در دیدار با دبیر شورای اسلامی شهر و رئیس اتحادیه تابلو فرش دستباف سردرود با اشاره به اینکه سردرود با سابقه طولانی و حجم عمده تولیدات تابلوفرش، سالهاست که در بسیاری از جوامع با عنوان پایتخت تابلو فرش ایران شناخته شده است، گفت: هنرمندان فعال در این حوزه با ابتکار عمل و بهروزرسانی روند تولید و عرضه توانستهاند در سالهای اخیر این صنایع بومی را با شرایط زندگی روز و سلایق خریداران منطبق سازند.
وی در ادامه با تأکید به ضرورت معرفی هنر صنعت تابلو فرش سردرود، گفت: تاکنون اقدامات مؤثری در راستای معرفی این هنر بیبدیل همچون ثبت ملی تابلوفرش دستباف سردرود در فهرست آثار معنوی کشور، همچنین برپایی نمایشگاههای متعدد و شرکت در نمایشگاههای بزرگ بینالمللی توسط هنرمندان این حوزه انجامشده است، اما در راستای جهانیسازی این هنر بیبدیل اداره کل میراث فرهنگی استان ثبت جهانی تابلو فرش سردرود در فهرست آثار یونسکو را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی همچنین ثبت سردرود به عنوان شهر ملی صنایعدستی را یکی از مهمترین اهداف این اداره کل در راستای حفظ هویت و اصالت این هنر عنوان کرد.
حمزه زاده اظهار داشت: از دیگر برنامههایی که در راستای معرفی و تسهیل ارتباط علاقهمندان به شهر سردرود و هنر تابلوفرش این منطقه در دستور کار قرار گرفته، نصب تابلوهای معرفی در مبادی ورودی این شهر و همچنین بهرهمندی از ظرفیت صنف رستورانهای شهر سردرود در راستای معرفی و به نمایش گذاشتن این هنر فاخر و بیبدیل در آن واحدهای صنفی است.
سَردْرود یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان تبریز واقع شدهاست.
سردرود با سابقه طولانی و حجم عمده تولیداتش با عنوان پایتخت تابلو فرش ایران و جهان شناخته میشود.
تابلو فرشهای دستباف سردرود به دلیل وفور طیف رنگ و ظرافت به کار رفته در آنها از ارزش و مقبولیت بسیاری در سطح جهانی برخوردار است. این تابلو فرشها اغلب در قالب پرتره بافته میشوند، نقشهای هنری، نقاشی، منظره و آیات قرآن دیگر طرحهای مرسوم به کار رفته در این تابلو فرشها هستند.
هنر بافت تابلو فرش در شهرستان سردرود قدمت ۸۰ ساله دارد بهطوریکه ۸۰ درصد از مردم این شهرستان بهطور مستقیم یا غیرمستقیم از این هنر کسب درآمد میکنند.