اخبار

سالانه ۱۶۰۰ میلیارد تومان به طرح هادی روستایی کشور اختصاص می‌یابد

سالانه ۱۶۰۰ میلیارد تومان به طرح هادی روستایی کشور اختصاص می‌یابدمحمدرضا شاملو روز یکشنبه در حاشیه سفر خود به استان قزوین در جمع خبرنگاران با اشاره به ۳۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور، تصریح کرد: از این تعداد، ۱۹ هزار روستای کشور با جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون جمعیت تحت پوشش اجرای طرح هادی شامل اصلاح شبکه آب، اصلاح شبکه و تعریض معابر روستایی و بهسازی محیط روستا قرار دارند و در ۲۰ هزار روستا نیز هنوز اجرای طرح آغاز نشده است. 
وی اضافه کرد: در چند سال گذشته همه ساله بین یک هزار تا ۱۶۰۰میلیاد تومان از مجموع اعتبارات ملی، استانی و منابع داخلی بنیاد صرف طرح هادی می‌شود که این میزان، حدود ۳۰ درصد نیازهای ما در روستاها را تشکیل می‌دهد چرا که برای اجرای این طرح سالانه به چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.
وی، هزینه تهیه هر طرح هادی را ۱۰۰ میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: برای اجرای این طرح نیز به طور میانگین برای هر روستا به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیازمندیم.
۲۰ هزار روستا در انتظار اجرای طرح هادی
شاملو با بیان اینکه ۲۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کشور در انتظار اجرای طرح هادی هستند، اظهار داشت: بازگشایی معابر، اصلاح شبکه معابر، دفع آب‌های سطحی و بهسازی محیط این تعداد روستا در صورت تثبیت و ثابت ماندن قیمت‌ها و همچنین میزان اعتبارات در نظر گرفته شده به ۱۰ سال وقت نیاز داریم.
وی، مبنا و هدف از اجرای طرح هادی در روستاها را ساماندهی در ساخت و سازها دانست و گفت: اجرای این طرح در چند سال گذشته توانسته ضمن جلوگیری از پدیده زمین خواری در این مناطق، از ساخت خانه‌های دومی (ویلایی) نیز تا حدود زیادی جلوگیری کند و در عین حال نیز نظم خاصی را با قانونمند ساختن نوع کاربری ها، در ساخت و سازها روستاها بدهد.
این مسوول عمران روستایی با بیان اینکه در راستای اجرای طرح هادی سعی شده به نیاز روستاییان در حوزه مسکن پاسخ داده شود، اظهار داشت: مهاجرت‌های بی‌رویه در سال‌های گذشته متاسفان سبک و شیوه زندگی در روستاها را تغییر داده و مدل آن را به زندگی شهری نزدیک ساخته که به همین خاطر بنیاد مسکن در حوزه اجرای طرح‌های خود همواره سعی داشته اقتصاد روستا و در کنار آن، مسایل عمرانی این مناطق را در نظر بگیرد.
  مشارکت مردم در توسعه روستا باید جدی گرفته شود
شاملو ادامه داد: خوشبختانه مشارکت روستاییان در حوزه عمران روستایی طی سال‌های گذشته خوب بوده و بنیاد مسکن نیز ورود جدی در این بخش داشته تا جایی که در آیین نامه اجرای بررسی طرح‌ها و قانون برنامه ششم توسعه معتمدین، شوراها و دهیاریان را از اعضای ثابت این نهاد قرار داده است.
وی اظهار داشت: در چهار سال گذشته و با مشارکت روستاییان، شوراها و دهیاری‌ها ۱۲ هزار کیلومتر به میزان ۹۶ میلیون متر مکعب آسفالت معابر روستایی از محل قیر رایکان به انجام رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالعه و اجرای طرح بهسازی و احیای بافت باارزش ۱۰۲ روستا در کشور، خاطرنشان کرد: امسال نیز ۱۵۰ روستا در قالب اجرای این طرح دیده شده و در ماده ۹۹ برنامه ششم توسعه نیز ۳۰۰ روستا برای این منظور در نظر گرفته شده است.
مقاوم سازی ۲ میلیون واحد روستایی در کشور
این مسوول عمران روستایی خاطرنشان کرد: برای مقاوم سازی واحدهای روستایی تاکنون به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد روستایی تسهیلات بانکی اعطا شده که ۲ میلیون واحد تاکنون به بهره‌برداری رسیده‌اند و امسال نیز برای ۲۰۰ هزار واحد مسکن تسهیلات در نظر گرفته شده است.  
وی به صدور سه میلیون و ۵۵۰ هزار سند روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار خانوار کشور اشاره و افزود: در حال حاضر ۶۵ درصد از واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۲۵ هزار خانوار و روستاهای کشور دارای سند هستند و براساس برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده قرار شده همه ساله برای ۱۲۰ هزار واحد سند صادر شود.
شاملو با اشاره به برنامه‌های اولویت دار این نهاد در سال جاری، گفت: از ۲۸۰۰ واحد آسیب دیده از سیل فروردین ماه سال گذشته، عملیات عمرانی و زیربنایی ۹۳۵ روستا با ۷۴۶ میلیارد تومان اعتبار آغاز و تا شهریورماه امسال نیز به پایان می‌رسد و ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای روستاهای سه استان جنوبی خسارت دیده ناشی از سیل دی ماه پارسال تخصیص داده شده است.   

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا