استخراج مواد معدنی در مهاباد حدود ۲.۵ برابر سال گذشته
استخراج مواد معدنی در مهاباد حدود ۲.۵ برابر سال گذشتهآکو جوانمردی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۲ نوع ماده معدنی از معادن این شهرستان استحصال میشود، افزود: مهمترین و بیشترین سنگهای استخراج شده به ترتیب شامل سنگ لاشه آهکی به میزان ۶۰ هزار تن و سنگهای آهن و سیلیس به ترتیب به میزان ۳۹ و ۱۰ هزار تن بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد کل باریت کشور به عنوان ماده موثر در صنعت نفت در مهاباد تولید میشود، اضافه کرد: سه هزار و ۳۸۶ تن سنگ باریت نیز از ابتدای امسال تاکنون از معادن مهاباد استخراج شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد کمتر است.
مسوول امور معادن مهاباد ادامه داد: از سنگ باریت در خنک و روان کردن متههای حفاری، پوشش درونی چاه نفت، انتقال مواد ناشی از حفاری به داخل زمین و کنترل فشارهای غیرعادی درون چاه های نفت و گاز استفاده می شود.
جوانمردی اظهار داشت: هماکنون ۳۲ معدن فعال و ۲۵ معدن غیرفعال و ۱۶ معدن سلب فعالیت در این شهرستان وجود دارد که بیش از ۲۵۰ نفر به طور مستقیم و بیش از ۵۰۰ نفر به طور غیرمستقیم در آنها مشغول به کار هستند.
وی گفت: در سال جاری یک پرونده اکتشاف نیز پس از تکمیل مراحل آن برای صدور پروانه بهره برداری به مرکز استان ارسال شده است.
قادری با بیان اینکه هماکنون ۱۷ واحد فناوری مواد معدنی در این شهرستان فعال است، گفت: ۴۰ درصد کل مواد استخراجی در این شهرستان فرآوری و بقیه به علت کمبود ماشینآلات به تبریز و اصفهان ارسال میشود.
مهاباد از مناطق معدنی مهم در آذربایجانغربی به شمار میرود.
بیش از ۶۰ درصد معادن استان در شهرستان های ارومیه، تکاب، مهاباد، خوی و میاندوآب قرار دارد؛ آذربایجان غربی از وضعیت مناسبی در زمینه ذخایر معدنی برخوردار است اما هنوز تا بهره برداری مطلوب از ظرفیت های بخش معدن و صنایع معدنی راهی طولانی در پیش دارد.
محدوده آذربایجان غربی تحت پوشش سه زون از زونهای بیستگانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل «اشنویه – خوی»، «مریوان – مهاباد» و «شاهیندژ – ماهنشان» قرار گرفته است.